31 Ocak 2014

Windows Phone 8 Uygulamanızı Yayınlamadan Önce

Merhaba;

Bu yazımda Windows Phone 8'de uygulama geliştirmiş ama ilk defa yayınlayacak geliştiricilerin yayınlamadan önce yapmasında yarar olan birkaç ayarı anlatacağım.

Şimdi eğer elinizde kodlama olarak bitmiş bir uygulamanız varsa, öncelikle projenizin Properties alanındaki WMAppManifest.xml dosyasını açın (çift tıklayın). Ekranınızda şu pencere açılacak:


Burada Aplication UI kısmında uygulamanızın kullanıcılar tarafından görülecek adını ve açıklamasını belirleyeceksiniz. Uygulamanızın ikonu ve desteklediği çözünürlükleri de bu kısımda belirleyeceksiniz. Bu bölümdeki alanlara uygulamanızla ilgili bilgilerinizi girip geçebilirsiniz.

Capabilities sekmesinde ise uygulamanın neye erişip neye erişemeyeceği bilgisini vermemiz gerekiyor:


Eğer uygulamada kullanılmadığı halde işaretli bir capability varsa uygulamanızı markete gönderdiğinizde testte fail alır. Örneğin "Map" kullanmadığınız halde o capability işaretli ise uygulamanız fail alacaktır.

Requirements sekmesinde ise uygulamanızın varsa donanım gereksinimlerini belirtmeniz gerekir. Örneğin uygulamanız ön kamera destekleyen bir telefonda çalışıyorsa bunu belirtin:


Son olarak da yazılımcı bilgisi, versiyon bilgisi, default dil ve destekleyen dil gibi bilgilerin belirtildiği Packaging kısmı var:




Burayı da tamamladığınızda uygulamanız markete gönderilmeye hazır. Markete göndereceğiniz kısım uygulamanızın xap uzantılı dosyasıdır. Bu dosyanın oluşması için uygulamanızı release modunda build edin:



Build'den sonra xap uzantılı dosya bin > release altında oluşmuş olacaktır.

Her şey tamam gibi, şimdi uygulamanızı markete gönderebilirsiniz.

Hoşçakalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder