30 Kasım 2013

Windows 8'de 8 İpucu

Windows 8 kullanıyorsunuz ve alışma aşamasında mısınız? Evetse doğru adrestesiniz. 8 tane pratik ipucunun olduğu bu yazıyla birlikte kullanıcı deneyiminizi artıracak ve çok şey öğreneceksiniz.


İpucu 1: Masaüstüne hızlı geçiş
Başlangıçta bilgisayar açıldığında masaüstü kutucuğu sol en alttadır. Bu kutucuğu sol en üste taşırsanız artık başlangıç ekranından masaüstüne gitme işlemi için sadece enter'a basmanız yeterli:




İpucu 2: Başlangıçta açılan programları düzenlemek
Bilgisayarınız belli bir zaman kullandıktan sonra açılışta yavaşlamaya başlar. Bunun nedeni kurduğunuz programların bazılarının başlangıçta açılmasıdır. Bunu siz göremezsiniz, arka planda birçok program bilgisayarınız başlarken başlatılır. Başlangıçta hangi programların başlatılacağını nasıl seçeceğim diyorsanız Görev Yöneticisi'nde Başlangıç sekmesine tıklayın ve oradan hangilerinin başlatılacağını hangilerinin devre dışı bırakılacağını seçin:




İpucu 3: Program kaldırmak artık çok kolay
Tek yapmanız gereken başlangıç ekranına gidip kaldırmak istediğiniz programın canlı kutucuğunu bulmak ve üzerine sağ tıklamak. Şu ekran geldiğinde ise ister Kaldır'a basıp kaldırın, isterseniz diğer seçeneklerden uygulamak istediğiniz birini seçin:




İpucu 4: Uygulamaların diskte kapladığı alan
Eğer bir uygulamanın diskinizde ne kadar alan kapladığını öğrenmek istiyorsanız;  Bilgisayar ayarları > Genel > Uygulama boyutlarını görüntüle seçeneğini tıklayın:




İpucu 5: Geri dönüşüm kutusu silme onayı
Windows 8 işletim sisteminde bir dosya veya başka bir şeyi sildiğinizde default olarak silme onay kutusu gelmiyor. Bunu tekrar görünür hale getirmek için, çöp kutusuna sağ tıklayın ve özelliklere girin. Orada  "silme onay iletişim kutusunu göster" seçeneğine tik koyun:




İpucu 6: Kilit ekranına uygulama eklemek
Bunun için Kişisel bilgisayar ayarları > Kişiselleştirme > Kilit Ekranı altında ilgili seçenekleri bulabilirsiniz:




İpucu 7: Uygulamaları kapatmak
Arka planda açık olan uygulamayı ekranın sol üst köşesine gidip önizleme açıldıktan sonra sağ tıklayıp Kapat seçeneğine tıklayarak kapatabilirsiniz. Hali hazırda açık olan uygulamayı ise ekranın üstünden tutup aşağıya doğru sürüklemeniz yeterlidir.



İpucu 8: Bilgisayarınızı kolay kapatmak
Bilgisayarınızı kapatmak isterseniz windows 8'de charms çubuğunu kullanmanız gerekiyor. Hayır ben daha basit bir yol istiyorum diyorsanız önceki Windows sürümlerindeki gibi Alt+F4 tuşlarına basıp kapatma seçeneklerini görebilirsiniz.


Kolay gelsin.


Dipnot: Bu yazım Microsoft Student Partners Türkiye olarak oluşturduğumuz Windows 8 İpuçları sitesinde yazdığım yazılardan bir tanesidir.
Kaynak: http://windows8ipuclari.azurewebsites.net/windows-8de-8-ipucu/



6 yorum:

  1. My favorite os is MacOS and I hate Windows! Windows is very bad os.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. It is your choice and Windows is my choice. Good luck with your MacOS friend :)

      Sil
  2. I suggest you to use Mac OS because Microsoft is very bad company.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Microsoft is not very bad company. This is just your opinion.

      Sil
  3. But, your is very author. Are you lesson for writer ?

    YanıtlaSil